Legfrissebb kommentek

Feed

Képek tucatszámra

2009.06.19. 23:23 Türkenhilfe

KIRAKÓS JÁTÉK

Jó ideje már, hogy sorsára hagyva áll a kerület határán, a Városmajornál lévő kerékpáros átkelő. Buda egyik, ha nem a legforgalmasabb kerékpárútja, amely összeköti a Hűvösvölgyet a belvárossal, eleve helyenként botrányos módon van kialakítva, de az a kontármunka, amit az átkelőnél láthatunk igazi eszenciája a Balkánnak és a magyar nyomorúságnak.

Egy derék munkás közműépítési munkálatok után látott neki a térkövek újrarakásának.
 
Három dolgot tehetett:
1)     Visszailleszti az összes darabot eredeti helyére
2)     Újrarakás után ismét felfesti a kerékpárutat jelző szimbólumot
3)     Ahogy esik, visszadobálja a burkolatot
 
Persze. Hosszas gondolkodás után a harmadik lehetőséget választotta. Noha a kerékpárút funkciója megmaradt, nagyon bosszantó ez jelenség, amely korántsem egyedülálló a Hegyvidéken sem. Szemben a hosszú évek óta működésképtelen jelzőgombok várják, hogy egy gyanútlan járókelő megnyomja őket. Apróságok, melyek fel sem tűnnek, de remek indikátorai a kor szellemének.

  További képek itt láthatók.

2 komment

Címkék: kerékpár major kontár kálmán


A bejegyzés trackback címe:

https://tucat.blog.hu/api/trackback/id/tr721196299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cirkuszos 2009.06.24. 23:00:03

Ennél sajnos sokkal zavaróbb, a kifelé található út állapota. Meg a vezetése, hogy mind a bringások, mind az autósok tuti szívnak egy jó nagyot.

Türkenhilfe 2009.06.24. 23:38:08

Az biztos, Budagyöngye után virsligumissal szinte lehetetlen tekerni. Nagy kedvencem még a Zsíroshegyi úti kerékpárút, húszméterenként jobbkezes utcákkal. Az írás mégis inkább a kontármunka jelenségéről szól, mint a kerékpárutak útvonalvezetéséről és minőségéről, amelyekhez azért Budapesten szorosan fűződik a hozzánemértés és a magasról leszarás.
süti beállítások módosítása