Legfrissebb kommentek

Feed

Képek tucatszámra

2009.06.19. 22:43 Türkenhilfe

HEGYVIDÉKI SÉTA - TÜNDÉR-HEGY

A kerület szívében magasodik a 383 méteres Tündér-hegy. Hétvégi túraajánlónkban ide látogatunk. Legkönnyebben a 28-as (ma 155-ös) jelzésű busz felső végállomásától közelíthetjük meg a Tündér-hegyet, melyet legnagyobb nevezetessége, a Tündér-szikla koronáz. Nevezték korábban Remete-sziklának is az alatta épült Remeteházról és Antal-sziklának, egy ott állított Szent Antal-szoborról. Eredeti német neve Himmel (Menny)-szikla volt. A végállomástól a zöld sáv, majd a zöld körsétaút jelzéseket követve érhetjük el a kivételes panorámát nyújtó hegyormot.

Felérve a meredek kaptatón láthatjuk, hogy a hegyek két vonulatot alkotnak. Távolabb a Hármashatár-hegy, Remete-hegy, Mátyás-hegy, közelebb pedig a Kecske-hegy, Látó-hegy, Ferenc-hegy látható. A belső vonulat alján Pasarét, alatta Zugliget előtere látszik. A budai hegyeken túl a szomszédos hegységek közelebbi csúcsai bontakoznak ki. Tiszta időben megpillanthatjuk a Pilis 757 méteres csúcsát, oldalában a sziklaszínházzal. Alattunk a Zugliget völgyét, szemközt pedig a Hunyad-ormot és a Fácán-dombot láthatjuk. A Tündér-hegy növénytani érdekessége még a Budai Nyúlfarkfű (Sesleria sadleriana) mely egy igen ősi, hűvösebb korszak növényvilágának mai napig fennmaradt képviselője.

Táv: 3 km
Nehézség: **

1 komment

Címkék: séta kirándulás zugliget


A bejegyzés trackback címe:

https://tucat.blog.hu/api/trackback/id/tr31196244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása