Legfrissebb kommentek

Feed

Képek tucatszámra

2009.08.11. 08:25 Türkenhilfe

EGEKBEN A FŰMAG VILÁGPIACI ÁRA

Értesüléseink szerint hihetetlenül magasra szökött idén a fűmag ára. Valószínűleg a Főkert Zrt. is ezzel magyarázza, hogy az általa kezelt Városmajorban nincsen fű. Nem tudom milyen elképzelések és utasítások szerint gondozzák a Városmajort, de egy kicsit több odafigyeléssel és minimális ráfordítással szebbé lehetne varázsolni ezt a területet. Ez aligha pénzkérdés, ez akarat és szakértelem kérdése. Igaz, alapvető problémákkal is küzd a park, amely jelen formájában egy felszántott és sóval behintett puszta képét mutatja. Elvileg közeledik az idő, amikor a XII. kerületi Önkormányzat átveszi a terület kezelését. Addig meg minek bármit is csinálni, tehetik fel a kérdést az illetékesek. Majd ők úgyis megoldják.

Példaként állítom a szingapúri parkokat. Néhány éve volt szerencsém járni a városállamban és állíthatom példaértékű amit ott csinálnak. Persze ott sokkal jobbak a fűnyírók és élesebbek a metszőollók. Csak egy kép.

A TucatBlog a városmajori akciójával is fel kívánja hívni a figyelmet a parkban uralkodó mostoha körülményekre.

10 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://tucat.blog.hu/api/trackback/id/tr131221050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Eki 2009.08.12. 19:22:36

Európa itt épül? Hát ez jó : )

seahawk 2009.08.13. 09:09:42

Tiszteletem
A kedves cikk írója úgy látom nem kertész. Nem tudja vagy nem akarja tudomásul venni a körülményeket.Mint pl.2 kezemen meg tudom számolni hogy hány ember dolgozik a abban az alközpontban ahova a major is tartozik. Akkor nézzük a területeiket.-Városmajor-Apor v. tér-Szilágyi fasor-Kongresszusi park-Moszkva tér-Széna tér-Margit híd észak és dél-Lukács fürdő elötti park-Bem tér-Alkotás u Jakobinusok tere. Erre van kb.7 ember.A nyarak is elég aszályosak.Tehát ki készítse elő a talajt,és ki öntözzem mert bizony a friss vetést nem elég a természetre bízni.Lehet alvállalkozókkal csináltatni de azok se pacsira dolgoznak.Szingapúr-Budapest.Nagyon rossz példa. Akár lehetne Tirana-Tokyo is. A legkönnyebb azt várni hogy valaki majd jön és mident megcsinál.Tegye fel a kérdést magának-mit tettem én eddig a parkért? Válaszoljak?Ugye nem kell.És miért van így a park?Erre van keret. Meghát valamiből meg kell élni a főkert vezetőségén belüli oligarháknak is. Sajnos itt lép be a politika.Ameddig sógór,koma rokon alapon müködik az ország nem is kell mást várni.Amíg meg nem változik a helyzet,addig meg nem azzal tudunk tenni az ügy érdekében hogy süket blogokat írunk,csesztetjük a parkban a dolgzókat,hanem tevékenyen ki vesszük a részünket.ha lenne egy kis összefogás szebb lehetne a park is.

HatiDani 2009.08.13. 11:29:38

Nem kell engedni a kutyát mindenhova szarni!!!

Türkenhilfe 2009.08.13. 13:21:46

Kívánok!
Semmiképp sem szeretném "csesztetni" a park dolgozóit, akiknek tudom jól, hogy nap, mint nap szarból kell várat építeniük a rájukbízott területen. Fejétől bűzlik a hal, mint nagyon sok más területen az országban. A park fenntartásában a gondozóknak és a látogatóknak egyaránt fontos szerepe van, ezt aláírom. A látogatóknak például abban, hogy nem szórják szét a maguk körül a szemetet, nem dobják el a csikkeket a parkban (ld. Gyémántkrajcár című írásunk), de azt messzemenőkig visszautasítom, hogy a látogatókank ennél sokkal többet kellene tenniük a parkért, ugyanis nekik ez nem feladatuk. Szerintem jogos elvárás egy szép, tiszta rendezett park, melyet nyilvánvalóan a jelenlegi forrásokból nem lehet finanszírozni, de hallunk mostanában a hírekben elherdált, és jogtalanul felvett százmilliókról is. Hogy a blog pedig süket lenne? Épp ellenkezőleg.

Türkenhilfe 2009.08.13. 15:13:59

Persze mindemelett azt se felejtsük el, hogy sok-sok évvel ezelőtt a park útjai merőlegesek voltak egymásra. Mára több helyen új utakat szántottak a traktorok és a rendőrautók, melyek esténként a parkban járőröznek.

seahawk 2009.08.13. 18:57:29

@Türkenhilfe: Valóban a fejétől bűzlik a hal.Elmondhatom hogy nem én szavaztam meg a demszkit,aki nagy cimbije volt a kocsisnak akit szerencsére elhajtottak már.Ezért nem kevés pénzt tüntettek el amit a főváros adott.Egy adatt:valamelyik évben a Margit sziget leírt és kifizetett munkái és a valóságban elvégzett munka között 20millió forint volt. Akkor még ott vannak a cégen belüli magáncégek.Tehát van panama rendesen.A főváros meg olyan műszaki ellenőrt küld ki a vizsgálatra aki főkertes vezető volt.És még sorolhatnám.De ami a lakosságot illeti,a szemetelés meg az egyebek alap dolognak kellene lenni hogy nem csinálják. Az meg hogy nem kell tenni semmit az egyfelől strucpolitika,másfelől azt gondolom hogy annak van jogosultsága öklöt rázni,háborogni aki tesz is valamit. Igenis ha rossz a helyzet,és javítani szeretnénk akkor nem a csodát kell várni,ha tettekre van szükség.Gyermek kormban ahol laktam az ablakunk elött a parkban olyan fa van amit anno nagyapámék ültettek.Mikor a füves parkrészen szaladgáltuk,elzavartak minket,több szomszéd volt akik kijártak locsolni.Sőt még volt aki füvet is nyírt.Néhány idős ember még ma is szokott szöszmötölni. persze lehet hogy azért mert ez egy másik kerület.Úgy látszik a majoriak csupa bárónő és báróúrból áll.Volt szerencsém megismerni az ottani lakosságot és a hozzáállásukat.Tisztelet a kivételnek,mint pl.a templomból az atya aki a lehetőségekhez képest tett azért hogy a templom körül kicsi rendezettebb legyen.

Türkenhilfe 2009.08.13. 20:27:11

@seahawk: Nagyon fontos, hogy a lakók magukénak érezzék környezetüket, gazdái legyenek és ne csak tulajdonosai. Ez az, amit hiányolok Budapesten az emberekből. Többek közt ezért is indítottuk a TucatBlogot. Örülök, hogy vitát kavart a dolog, mert gondolkodásra ösztönöz, ami szintén hiánycikk az országban. A fű csak egy ürügy, egy jelkép, a Város(major) indikátora. Aki szívén viseli a major, vagy bármilyen más terület ügyét, az már többet tett, mint az említett, minden normális embertől elvárható köztisztasági norma betartása. Megtartani egy örökséget, nehéz feladat, de még nehezebb gyarapítani. Nekünk talán csak a megtartás a feladatunk, ötleteinkkel, kommentjeinkkel és az illetékesekhez eljuttatott javaslatainkkal pedig a fejlődéshez is hozzájárulhatunk. A TB is a tenni akarás szellemében működik és nem merül ki üres ökölrázásban és palkátragasztgatásban. Segíteni nem csak kétkezi munkával lehet, hanem levelekkel, javaslattevéssel. Aki pedig nem éri be ezzel, az előtt nyitva áll a kapu, hogy fát ültessen, részt vegyen szemétszedő akciókban is. stb.

seahawk 2009.08.13. 21:42:51

@Türkenhilfe: Mivel ismerem belülről a rendszer felépítését,ezért tudom hogy a levelezgetés,javaslaogatás ebben az ügyben olyan mintha a gesztenyét úgy akarnánk feltörni hogy papírkéssel kapirgáljuk.Szóval akkor ez ilyen über alles csapat akik nem piszolnák be a kezüket,de ha eredmény van,akkor leghangosabban döng a mellük.Mert az utolsó bekezdés ezt sugalja.

Türkenhilfe 2009.08.13. 21:48:25

Az. Über alles. Vége.

[Brn] · http://46os.blog.hu 2009.08.21. 19:08:33

Nem engedték be Sólyom Lászlót Szlovákiábabazmeg.

A Tucatblog mit lép?
süti beállítások módosítása