Legfrissebb kommentek

Feed

Képek tucatszámra

2010.02.21. 10:36 Türkenhilfe

"KI GÉPEN SZÁLL FÖLÉBE, ANNAK TÉRKÉP E TÁJ"

Február 23-tól új kiállítással jelentezik a Hegyvidéki Helytörténeti Gyűjtemény és Galéria. Az iskolák története után most térképek segítségével mutatja be a Hegyvidék múltját és jelenét. A tárlat végigkalauzolja az érdeklődőket a térképészet kezdeteitől a XX. századi térképekig. A tárlat érdekessége az a padlóra ragasztott nagyméretű légi felvétel a kerületről, melyen minden utca és épület részletesen látszódik. Nem csak a kerület múltját ismerhetik meg a látogatók, hanem térképészeti ismereteket is szerezhetnek. Korabeli képeslapok teszik élőbbé a térképeken megjelenő tájat, segítve a múlt elképzelését, és felidézését.

A kiállítás egy évig lesz látható a helytörténeti gyűjtemény Beethoven utca 1/b alatti kiállítótermeiben kedden, csütörtökön és pénteken 10-18 óráig.

 A belépés mindenki számára díjmentes.

(forrás: Hegyvidéki Helytörténeti Gyűjtemény és Galéria)

1 komment

Címkék: helytörténet németvölgy


A bejegyzés trackback címe:

https://tucat.blog.hu/api/trackback/id/tr581777592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kétkedő · http://egypar.blog.hu/ 2010.03.04. 19:46:34

Nagyon jó a kiállítás, érdemes megnézni.
süti beállítások módosítása