Legfrissebb kommentek

Feed

Képek tucatszámra

2009.10.19. 12:29 Türkenhilfe

HELYTÖRTÉNETI IDŐUTAZÁS

A Hegyvidéki Helytörténeti Gyűjtemény legújabb helytörténeti kiállítását rendhagyó módon ezúttal nem kiállítótermekben, hanem a BKV járatain láthatják az érdeklődők.
A BKV azon járatain, melyek a XII. kerület területén közlekednek az utastérben tablókat helyeztek ki, melyek az adott járat útvonalához igazodva ismerteti az érdekességek, látnivalók történetét. A kiállítás négy járatot érint: az 59-es villamost, a 102-es és 90-es autóbuszokat, valamint a 60-as fogaskerekűt. Ezeken lehet utazás közben olvasni a járat útvonalához közel eső érdekes helyekről, helyszínekről. Így a 90-es buszon utazás közben többek között meg lehet ismerkedni a Moszkva tér, a Déli Pályaudvar, a Fogaskerekű, a Svábhegyi Nagyszálló vagy a Normafa történetével. A 102-es busz utasai más történeteket olvashatnak: ott az Önkormányzat épületének története mellett például a mártonhegyi Tamási Áron Iskola múltjával is megismerkedhetnek. A kiállítás két hónapig lesz látható: 2009. október 19-től december 19-ig.

forrás: Hegyvidéki Helytörténeti Gyűjtemény

Szólj hozzá!

Címkék: fogas helytörténet


A bejegyzés trackback címe:

https://tucat.blog.hu/api/trackback/id/tr131463119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása